Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 25, 2009

Βρε καλώς την Αϊσέλ!!


Υποψήφια με το κόμμα της Yeni Demokrasi (Τι; Δεν ξέρετε τούρκικα;; Οοοκ, της Νέας Δημοκρατίας), η αγαπητή Αϊσέλ θέτει υποψηφιότητα στο νομό της Ισκετσέ (της Ξάνθης, ντε!) Θαυμάστε την! Δεν είναι χαριτωμένη; Τουλάχιστον, δε φοράει μαντήλα.. Μην ξεχάσω, είναι φίλη της φίλης μου της Γκιουλμπεϊάζ (Καραχασάν - πρώην υποψήφιας Υπερνομάχη Δράμας-Καβάλας-Ξάνθης με το ΠΑΣΟΚ) και όπως θα διαπιστώσετε, μοιράζονται τις ίδιες ιδέες περί τουρκικής (τάχα μου) μειονότητας στη Θράκη, περί εκλογής των μουφτήδων από τη μειονότητα και λοιπών ωραίων...

Το φυλλάδιο της υποψήφιας αναφέρει εύγλωττα:

«Το όραμά μας:

-Να αποκτηθούν τα βασικά δικαιώματα της τουρκικής μειονότητας που πηγάζουν από Διεθνείςς Συμφωνίες και το κεκτημένο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Η άρση του συνόλου των εμποδίων στην εκπαίδευση και ομιλία στην δεύτερη επίσημη μητρική γλώσσα της μειονότητας, την Τουρκική.

-Η βελτίωση του οικονομικού επιπέδου των μελών της τουρκικής μειονότητας.

-Να αναγνωρισθεί η εθνική ταυτότητα της μειονότητας.

-Κάθε κοινότητα πρέπει, να έχει τη δυνατότητα να εκλέγει τον θρησκευτικό της ηγέτη.

-Δεσμεύομαι να συνεχίσω τον αγώνα που ξεκίνησα το 1997, που είχε ως αποτέλεσμα την κατάργηση του άρθρου 19, για την επανάκτηση των πολιτικών δικαιωμάτων των Ανιθαγενών.
-Υπάρχει μια λανθασμένη εικόνα, όσον αφορά τη γυναίκα της μειονότητας, με την απόφασή μου με τον πολιτευτώ, προσδοκώ να αλλάξω την εικόνα αυτή και να ενεργοποιηθούμε πιο δυναμικά στα κοινωνικά προβλήματα.»

Κι αυτοί στην Αθήνα, κοιμούνται ύπνον βαθύ!

2 Comments:

Blogger Γιάννης Καραμήτρος said...

Συμφωνώ με τις θέσεις σου αν εξαιρέσουμε το σημείο που λέει "Κάθε κοινότητα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να εκλέγει τον θρησκευτικό της ηγέτη." το οποίο δεν μπορεί να γίνει μιας και μία διεθνής συνθήκη που έχουμε υπογράψει λέει το αντίθετο.

11:42 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

"Η άρση του συνόλου των εμποδίων στην εκπαίδευση και ομιλία στην δεύτερη επίσημη μητρική γλώσσα της μειονότητας, την Τουρκική."

Επειδή δεν το έπιασα αυτό...

μάλλον η κοπελιά θα εννοεί ΜΟΝΟ στην Τουρκική, μιας και διδάσκονται και στην Ελληνική και στην Τουρκική. Άσε το ευτράπελο, που την Τουρκική η πλειοψηφία την ομιλεί απταίστως, ενώ η Ελληνική ακούγεται λες και είναι από κάποιον αλλοδαπό! Μάλλον η συγκεκριμένη κυρία δεν θέλει να ομιλούν καθόλου την Ελληνική!

Θέλοντας να το παίξει και "γάτα" η κυρία χρησιμοποιεί την πρόταση "επίσημη μητρική γλώσσα της μειονότητας, την Τουρκική" και άρα αφού μητρική=Τουρκική, άρα η μειονότητα είναι αποκλειστικά Τουρκική... τέτοιες εξυπνάδες να πάει να τις κάνει αλλού.

Το να είσαι ισότιμος πολίτης με όλους τους πολίτες αυτής της χώρας δεν σημαίνει ότι μπορείς να καβαλήσεις το καλάμι και να λες ότι σου κατέβει. Άσε που η μειονότητα έχει περισσότερα δικαιώματα από τους απλούς κοινούς πολίτες (εισαγωγή σε ανώτατη εκπαίδευση, σε διορισμούς στο δημόσιο κλπ).

Συμφωνώ μόνο στο ότι παλαιότερα τα πράγματα δεν ήταν και τόσο καλά για την μειονότητα, λόγω των περιορισμών που τους επέβαλλε το κράτος, άλλα καλό είναι να μη ζούμε με τα φαντάσματα του παρελθόντος και να κοιτάμε μπροστά!

1:38 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home