Παρασκευή, Μαρτίου 28, 2008


Τι θα γίνει με αυτόν τον Σπανουδάκη;
Δεν έχει παραξενευτεί κανείς, με το γεγονός ότι ο -κολλητός- του (πρωθυπουργού) Κωστάκη προωθείται τόσο απροκάληπτα;
Εντάξει, έχει γράψει ωραία μουσική.
Ατμοσφαιρική, επιβλητική, η οποία χρησιμοποιήθηκε (ξεσκίστηκε θα έλεγα, αλλά δε μου το επιτρέπει η ανατροφή μου με μπαλέτο, γαλλικά και πιάνο) κατά τη διάρκεια και των δύο προεκλογικών εκστρατειών του Κωστάκη, για να ξεσηκώνει (;!) τα παθιασμένα πλήθη νεοδημοκρατών.
Από το να τον χρησιμοποιείς όμως στον προεκλογικό σου αγώνα, διαφημίζοντάς τον ουσιαστικά σε ολόκληρη τη χώρα (που είναι μάλλον θεμιτό), μέχρι να τον "σπρώχνεις" τόσο ξεδιάντροπα, εκμεταλλευόμενος τη συγκυρία των Ολυμπιακών Αγώνων, υπάρχει τεράστια απόσταση.
Κι εξηγούμαι:

" ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΑΜΑΤΗ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗ, «ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΣ» - ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ ΤΟΥ ΕΤΟΥΣ
ΠΕΚΙΝΟ - GRAND NEW THEATRE - 19 Οκτωβρίου 2007
Διεύθυνση Ορχήστρας: Ανδρέας Πυλαρινός
Διεύθυνση Χορωδίας: Αντώνης Κοντογεωργίου
Δεκατρία χρόνια μετά την κυκλοφορία του έργου «Αλέξανδρος», ο Σταμάτης Σπανουδάκης περπατάει μουσικά, μαζί με τον αγαπημένο του ήρωα, μέχρι τα βάθη της Ασίας. Στην Κίνα, ο συνθέτης θα παρουσιάσει το νέο έργο «Αλέξανδρος-Δρόμοι που δεν περπάτησες». Ο Σταμάτης Σπανουδάκης γράφει για μεγάλη συμφωνική ορχήστρα, ελληνικά και κινεζικά λαϊκά όργανα και χορωδία. Συμμετέχει η Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ".

και:

ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΣΠΑΝΟΥΔΑΚΗΣ -"ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ-ΔΡΟΜΟΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΠΑΤΗΣΕΣ"

Η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή στο πλαίσιο των τελετών για την παράδοση της Ολυμπιακής Φλόγας στο Πεκίνο, διοργανώνει το Σάββατο 29 Μαρτίου 2008, μια μοναδική συναυλία με τον διεθνούς φήμης Έλληνα σύνθετη Σταμάτη Σπανουδάκη, παρουσιάζοντας το καινούργιο του έργο «Αλέξανδρος - Δρόμοι που δεν περπάτησες».


Δύο παραδείγματα παρέθεσα.
Απλά και ουσιαστικά.
Βέβαια, για να είμαι δίκαιη, κατά τη διάρκεια του πολιτιστικού έτους της Ελλάδας στην Κίνα, που διαρκεί από το Σεπτέμβριο του 2007 έως το Σεπτέμβριο του 2008, παρουσιάστηκαν έργα και άλλων Ελλήνων δημιουργών και καλλιτεχνών, οι οποίοι εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων (πχ Ξαρχάκος - θα γίνει τον ερχομενο Σεπτέμβρη η συναυλία) είναι νεκροί, άρα δε χρειάζονται τη διαφήμιση του Κωστάκη, για να μιλάμε στυγνά και πραγματιστικά.

Και κάτι τελευταίο: Δε φαντάζομαι ο κύριος Σπανουδάκης, να συμμετέχει στις προαναφερθείσες συναυλίες αφιλοκερδώς; Εεεε; Εσείς τι λέτε;


Σας αφήνω στις σκέψεις σας.

4 Comments:

Blogger Because of you... said...

Χμμμ δεν ετυχε να το δω ποτε απο την πλευρα που ανεφερες...

Ομολογω πως εχει υπεροχη μουσικη αν και δεν ειμαι λαρτης αυτου του ειδους, αλλα τον τελευταιο καιρο προσπαθω να γινω..

Η αληθεια ειναι γιατι δεν προωθησαμε κανενα Μικη Θεοδωρακη στο Πεκινο? Η κανενα Κραουνακη....?

Ποιος ξερει? Μπορει να κρυβεται μια αληθεια στα λεγομενα σου... Σαμπως ολα με δημοσιες σχεσεις και γνωριμιες δε γινονται σ' αυτη τη χωρα...??

ΠΟλλες γλυκες καληνυχτες :)

2:08 π.μ.  
Anonymous Ανώνυμος said...

Σωστά τα λες ... Σάμπως όμως δε προωθεί η άλλη πλευρά τους δικούς της ... "καλλιτέχνες";

Αλλά για να αναφέρεις μόνο τον Σπανουδάκη μάλλον είσαι προς τα αριστερά ... Υποθέτω ότι η αβάντα που γίνεται σε αυτούς, πολύ μεγαλύτερη και σε πολλούς περισσότερους δε θα σε πειράζει ... Αλλά έτσι είναι αυτά ...

9:42 π.μ.  
Blogger Ατθάνα said...

για κάποιους ανθρώπους χτίζεις μια εικόνα, κι αυτοί οι ίδιοι μετά σου προσφέρουν δυναμίτη να την ανατινάξεις...πάει η εικόνα...



καλησπέρα γλυκουλίτσα μου... :))

6:48 μ.μ.  
Blogger Dark_Maiden said...

@Because of you: Όπως τα λες. Οι δημόσιες σχέσεις και τα βύσματα, ακόμα και στον πολιτισμό.
@Ανώνυμος: Η "άλλη πλευρά" όπως τη λες, δεν ήταν ποτέ κυβέρνηση, για να κάνει αυτό που την κατηγορείς. Αναφέρω τον Σπανουδάκη, γιατί αυτός "σπρώχνεται" τόσο ξεκάθαρα τα τελευταία χρόνια. Η αβάντα με πειράζει από όπου κι αν προέρχεται.
Αριστερά, δεξιά ή κέντρο.
@Καρυάτιδα: Μ' αρέσει η μουσική του Σπανουδάκη, αλλά όλα αυτά με χαλάνε και δε μ' αφήνουν να την απολαύσω. Πάει η εικόνα όντως, το ίδιο και ο ήχος..

9:27 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home