Κυριακή, Σεπτεμβρίου 30, 2007

Χορτάρι και τρίχες


Σοφός ο θυμόσοφος ελληνικός λαός!
Δεν μπορεί, να το αμφισβητήσει κανείς αυτό.

Λέει μια "πικάντικη" παροιμία, που ταιριάζει γάντι στον προπονητή του Ολυμπιακού, Τάκη Λεμονή, ειδικά μετά τις χθεσινές του δηλώσεις για το ...χορτάρι στο "Κλεάνθης Βικελίδης":

Της κοντής ψ@λής, οι τρίχες της φταίνε!

Έτσι είναι, κύριε Τάκη μου.
Όταν σε ισοφαρίζουν στο 93', πρέπει να έχεις τουλάχιστον τα ...κότσια, να παραδεχθείς, ότι δεν έπαιξες καλά και κλείστηκες πάλι (όπως με τη Λάτσιο) πίσω, για να κρατήσεις το αποτέλεσμα.
Κρίμα, γιατί σε συμπαθώ κιόλας ως πειραιωτάκι και γαβράκι που είμαι.
Στο ίδιο έργο θεατές οι απανταχού γάβροι χθες... κι εγώ μαζί...

Παρασκευή, Σεπτεμβρίου 28, 2007

Η Μιανμάρ καίγεται (2)

Οι διαδηλώσες συνεχίζονται.
Το ίδιο και οι θάνατοι διαδηλωτών, μεταξύ των οποίων και μοναχοί.
Τελικά, βρίσκεται η Κίνα πίσω από τη χούντα;





Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 27, 2007

Η Μιανμάρ καίγεται!



Μια χώρα ξεχασμένη από τη Δύση, στη νοτιοδυτική πλευρά της Ασίας.
Μια χώρα 50 περίπου εκατομμυρίων.
Πολλοί ίσως τη θυμάστε ως Μπούρμα, Βιρμανία.
Από το 1962 ουσιαστικά, τελεί υπό καθεστώς χούντας, παρόλο που το 1990 έγιναν κανονικά εκλογές, που αναδείκνυαν το κόμμα του Daw Aung San Suu Kyi ως νικητή.
Η κόρη του, Aung San Suu Kyi, βραβεύθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης το 1991 και μέχρι πρόσφατα βρισκόταν επί 16 χρόνια σε κατ' οίκον περιορισμό. Τώρα πλέον, μετά την αναταραχή που επικρατεί, υπάρχουν συγκεχυμένες πληροφοφίες, πως οδηγήθηκε στη φυλακή.
Αυτά τα ξέρετε τα περισσότερα ή τα μαθαίνετε με τα ενός λεπτού αποσπάσματα από τα μεγάλα ελληνικά κανάλια, που μας κάνουν τη χάρη και μας πετούν αποφάγια ενημέρωσης, για το τι γίνεται στον κόσμο που ζούμε.
Ας πάμε σε αυτά που πιθανώς δεν ξέρετε και βαριέστε να ψάξετε:

Στη Βιρμανία - Μυανμάρ ζουν 135 διαφορετικές εθνότητες. Αποκαλείται και "Χρυσή Γη εξαιτίας της ευρείας χρήσης του χρυσού σε μοναστήρια, παγόδες κλπ.

Υπέστη και αυτή το βρετανικό ζυγό, κατά την εποχή της αποικιοκρατίας, από το 1885 μέχρι το 1948, με τις γνωστές τακτικές των αγγλοσαξόνων να εφαρμόζονται κι εδώ, ενώ και οι Ιάπωνες θέλησαν να "βάλουν χέρι" στη χώρα κατά τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Ας επανέλθουμε στο σήμερα.

Εκεί κάτω ο κόσμος ξεσηκώθηκε. Αυτοί οι ήσυχοι ειρηνιστές βουδιστές, παίρνοντας το χρόνο που τους χρειάστηκε, επιτέλους βγήκαν στους δρόμους, με πρωτεργάτες τους μοναχούς τους.
Διαμαρτύρονται καθημερινά ενάντια στο στρατιωτικό καθεστώς, που καταστρατηγεί τα ανθρώπινα δικαιώματα.
Χρειάστηκε, να πεθάνουν κάποιοι, για να ενδιαφερθεί η Δύση και να στρέψει το βαριεστημένο βλέμμα της σ'εκείνη τη μεριά του κόσμου.
Ένας Ιάπωνας δημοσιογράφος σκοτώθηκε χθες, προσπαθώντας να κάνει τη δουλειά του.
Η προπαγάνδα της παρούσας "κυβέρνησης" αναφέρει σε ελεγχόμενες εφημερίδες, πως οι μοναχοί και οι διαδηλωτές εισβάλλουν σε σπίτια "αθώων πολιτών" και τους αναγκάζουν, να βγουν στους δρόμους για να διαμαρτυρηθούν.

Οι ...αναιδέστατοι και ξεδιάντροποι μοναχοί και διαδηλωτές πετούν πέτρες προς τους ...καλοκάγαθους στρατιώτες και δύο από αυτούς έκαναν βαβά. Η "κυβέρνηση" ασφαλώς αποσιωπεί το γεγονός των δεκάδων θανάτων, μετά από επέμβαση των στρατιωτικών δυνάμεων εναντίον των διαδηλωτών.

Δυστυχώς, η Μυανμάρ δε διαθέτει πετρέλαια, για να ενδιαφερθεί ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ η προηγμένη (;) Δύση και να δράσει για την ανατροπή του χουντικού καθεστώτος, επιδεικνύοντας την αντίστοιχη ευαισθησία στην περίπτωση του Ιράκ και soon-to-be του Ιράν.
Δεν έχει να κερδίσει κάτι, από αυτήν την (ευτυχώς για τους κατοίκους της) ξεχασμένη γη.
Και όσα διαβήματα και αν γίνουν στον ΟΗΕ και στις λοιπές διεθνείς οργανώσεις, πολύ φοβάμαι, πως θα χρειαστεί, να χυθεί πολύ αίμα, για να ανατραπεί το στρατιωτικό καθεστώς.
Ως τότε, μοναχοί με τις πορτοκαλιές ενδυμασίες τους και αγρότες και φοιτητές θα βγαίνουν καθημερινά στους δρόμους, θα φωνάζουν (πράγμα αδιανόητο για την κουλτούρα τους) και θα διεκδικούν ένα πιο ελεύθερο αύριο γι' αυτούς και τα παιδιά τους.

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 26, 2007

Απορία Νο 43


Αν έβαζε ο Τάκης υποψήφιος για τις εκλογές, εσείς τι πιστεύετε;
Δε θα έβγαινε;
Εγώ είμαι 100% σίγουρη! Χαχα!

Εδώ βγήκε ετούτος, ο ανεκδιήγητος Ψαριανός, που -σύμφωνα με δική της δήλωση στην εκπομπή του Σταύρου Θεοδωράκη- ούτε η μάνα του δεν το θεωρεί κατάλληλο για τη Βουλή.
Συγχαρητήρια βρε σε όσους τον ψήφισαν!
Καμία διαφορά δε βλέπω ανάμεσα στους δύο.
Μη σου πω, ότι το δεύτερο τον βρίσκω πολύ περισσότερο κάφρο!

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 25, 2007

Ο καλός κι ο κακός (η επιλογή δική σας)


Ιστορική θα χαρακτήριζα τη χθεσινή παρουσία του προέδρου του Ιράν, Αχμεντινετζάντ, στο Πανεπιστήμιο Columbia.
Ο Ιρανός πρόεδρος παρευρέθηκε εκεί, κατόπιν προσκλήσεως του πανεπιστημίου και εν μέσω σφοδρών αντιδράσεων από το σύνολο του αμερικανικού τύπου, αλλά και των χιλιάδων που είχαν συγκεντρωθεί, για να τον αποδοκιμάσουν.

Ο Bollinger, πρόεδρος του Columbia, είχε δεχθεί έντονες πιέσεις τις προηγούμενες ημέρες, ώστε να μην πραγματοποιηθεί αυτή η επίσκεψη-ομιλία, αλλά τελικά δεν υποχώρησε.
Όχι ασφαλώς γιατί είναι ιδεαλιστής ή υπέρμαχος της ελευθερίας σκέψης, αλλά γιατί -όπως φάνηκε τελικώς- δεν ήθελε, να χάσει την ευκαιρία, να προσβάλλει και να χλευάσει έναν άνθρωπο, που εκπροσωπεί, εκτός από τα 70 περίπου εκατομμύρια Ιρανών, αλλά και -ατύπως- του συνόλου του ισλαμικού κόσμου της Μέσης Ανατολής.

Το Ιράν είναι η μοναδική ίσως χώρα, που αντιστέκεται εμπράκτως στην αμερικανική επεκτατική πολιτική στην περιοχή.
Τι άλλο θα περίμενε κανείς από ένα τόσο πλούσιο σε ιστορία και κουλτούρα λαό;
Όχι, ο Αχμεντινετζάντ δεν είναι ούτε άγιος, ούτε Γκάντι, ούτε αθώος.
Γι'αυτό δε διατηρώ την παραμικρή αμφιβολία. Οι Ιρανοί υφίστανται το θεοκρατικό καθεστώς σε όλο του το μεγαλείο και τη σκληρότητα. Αυτό είναι όμως ένα θέμα, που δε θα αναλύσω επί του παρόντος.

Ο Bollinger λοιπόν, αποκάλεσε τον πρόεδρο 70 εκ. ανθρώπων ως στυγνό δικτάτορα και επί δέκα περίπου λεπτά εκφώνησε λόγια προσβλητικά προς τον καλεσμένο του
Είπε, ότι υπάρχουν αποδείξεις (να τις δούμε κι εμείς επιτέλους; Όπως τα πυρηνικά που είχε το Ιράκ, ας πούμε;) πως το Ιράν υποθάλπει την τρομοκρατία.
"Είστε ξεδιάντροπα προκλητικός ή εκπληκτικά αμόρφωτος. Αμφιβάλλω, εάν έχετε το διανοητικό κουράγιο, να απαντήσετε" είπε στον καλεσμένο του.

Ο Ξένιος Ζευς ασφαλώς και δε ζει στην Αμερική, δεν τρέφω τέτοιες αυταπάτες.
Αλλά περίμενα, πως ένα πανεπιστήμιο του κύρους του Columbia, θα τηρούσε έστω τους τύπους ή θα είχε το θάρρος να ακυρώσει το γεγονός, αντί να επιλέξει τόσο δόλια μέσα.
Θα μου πείτε, ο Ιρανός πρόεδρος δε γνώριζε τι θα αντιμετώπιζε;

Ασφαλώς και το περίμενε και απάντησε καταλλήλως:
"Στο Ιράν, η παράδοση απαιτεί, όταν καλείς κάποιον να μιλήσει, να σέβεσαι τους φοιτητές σου, ώστε να τους επιτρέψεις, να βγάλουν οι ίδιοι τα συμπεράσματά τους και να μη νομίζεις, πως είναι απαραίτητο πριν καν ο ομιλητής τοποθετηθεί, να κάνεις μια σειρά από παράπονα, προκειμένου να τους "μπολιάσεις" εκ των προτέρων. Όπως και νά'χει, δε θα ξεκινήσω, έχοντας επηρεαστεί από αυτή την μη φιλική μεταχείριση ".

Σε ερώτηση για το αν επιθυμεί την καταστροφή του Ισραήλ, προσπάθησε να δώσει τη δική του απάντηση, λέγοντας πως οι Ιρανοί αγαπούν όλους τους ανθρώπους και είναι φίλοι με τους Εβραίους, αφού ζουν πολλοί ανάμεσά τους. Όταν παρενέβη ο πρύτανης του πανεπιστημίου, λέγοντάς του πως πρέπει να απαντήσει με ένα ναι ή ένα όχι, ο Αχμεντινετζάντ ανταπάντησε: "Κάνετε μια ερώτηση και μετά θέλετε να σας πω, αυτό που θέλετε ν'ακούσετε! Σας ρωτώ λοιπόν, το παλεστινιακό ζήτημα είναι διεθνούς σημασίας; Απαντήστε μου με ένα ναι ή ένα όχι"!
Και συνέβη το απίστευτο: καταχειροκροτήθηκε από τους παρισταμένους φοιτητές!
Η αλήθεια είναι, πως χρειάστηκε πολύ κουράγιο από το εν λόγω πανεπιστήμιο, να διοργανώσει και να φέρει σε πέρας μία τέτοια ομιλία, αλλά υποθέτω, πως ο πρόεδρός του δεν περίμενε την ευφράδεια του Αχμεντινετζάντ και υπολόγιζε σε έναν εύκολο αντίπαλο, τον οποίο θα μπορούσε να μειώσει και να ...τιμωρήσει.

Αμ δε! Φαίνεται, πως πληρώθηκε με το ίδιο νόμισμα από το φιλοξενούμενό του.
Αναμένω με μεγάλο ενδιαφέρον τη σημερινή ομιλία του Ιρανού προέδρου στον ΟΗΕ.

Δευτέρα, Σεπτεμβρίου 24, 2007

Απλώς σταμάτησε στα έξι!


Αυτόν τον τίτλο μπορώ μόνο να βάλω για το χθεσινό παιχνίδι του Θρύλου με τον ΟΦΗ, στο Καραϊσκάκη.
6-2, με το σκορ στο ημίχρονο να είναι 5-1. Νομίζω, οι αριθμοί τα λένε όλα.
Βλέποντας το βράδυ τους Πανουτσοκαρπετόπουλους, είδα και το Φινοκαλιώτη, να βλέπει άλλα τρία πέναλτι που δε δόθηκαν ως αμφισβητούμενες φάσεις.
Δηλαδή, συγγνώμη κιόλας: το σκορ θα ήταν 9-2;;;;;;;

Τυχερά τα Κρητικάκια also known as" Μαγαζάκι"! Μουαχαχα!
Καλά, ως παιχνίδι ήταν ανάξιο σχολιασμού. Σα να παίζαμε μόνοι μας στο γήπεδο...
Εμείς θέλουμε δυνατούς αντιπάλους, αγαπητοί!

Τετάρτη, Σεπτεμβρίου 19, 2007

Υπουργέ μου ;)




Θέλει η ...γυναίκα, να κρυφτεί κι η χαρά δεν την αφήνει!!
Η Αδυναμία, ο Έρωτας, ο Άντρας, ο Coach έγινε υπουργός!! Υφυπουργός κατ' ακρίβειαν, αλλά σε λεπτομέρειες θα κολλήσουμε;
Υφυπουργός Αθλητισμού αναλαμβάνει λοιπόν ο Γιάννης Ιωαννίδης, για τον οποίο θεωρώ πως δε χρειάζονται συστάσεις.
Τον Ιωαννίδη ή που θα τον μισήσεις θανάσιμα ή που θα τον λατρέψεις (όπως εγώ, καλή ώρα).

Όσο ήταν στον Άρη, ομολογώ πως τον έβριζα (φανατική γαρ), αλλά κρυφά μέσα μου και χωρίς να το παραδέχομαι φωναχτά, τον θαύμαζα για τις προπονητικές του ικανότητες, το στυλάκι του μάτσο άντρα, τις βρισιές που εκστόμιζε και κυρίως τα ντοσιέ που πετούσε στα κεφάλια των παικτών του. Δεν ξεχνάω το περίφημο μπουκάλι στη μούρη του Σιγάλα.
Μόλις ήρθε στον Ολυμπιακό, έδεσε το γλυκό. Αυτό ήταν! Εκδηλώθηκα ;)
Μιλάμε για έρωτα, όχι αστεία! Ακόμα έχω στο δωμάτιο μου στο πατρικό μου, μία αφίσα του, λες και είμαι κανένα 16χρονο κοριτσούδι.
Δεν ντρέπομαι, όσο και να γελάτε, χιχι!
Είπαμε, τέτοιοι έρωτες, μια φορά στα χίλια χρόνια!
Πριν δυο χρόνια τον γνώρισα από κοντά και ολοκληρώθηκε... Ο έρωτας έγινε αγάπη!
Δεν παει να έφυγε από τον Ολυμπιακό, να πήγε στην ΑΕΚ; Δεν παει να χάσαμε από την κωλο-Μπανταλόνα ένα σίγουρο παιχνίδι; Δεν πάει να τον λένε γκαντέμη και ό,τι θέλουν; Ποσώς με ενδιαφέρει!
Για μένα είναι Ο coach και δεν αλλάζει.

Ούτε στις πολιτικές πεποιθήσεις μας συμφωνούμε κατά κύριο λόγο, αλλά -πέρα από την πλάκα- θεωρώ, πως μπορεί να κάνει έργο για τον αθλητισμό και κυρίως για το σχολικό αθλητισμό, μιας που έχει αποδείξει πως έχει αδυναμία στα φυτώρια κι έχει αναδείξει πολλούς παίκτες.
Αν με διαβάζεις coach (ναι καλά, λέμε τώρα!), μη γελάς και μην απορείς ;)
Καλή επιτυχία και σε παρακαλώ, να με βγάλεις ασπροπρόσωπη.
Μη με απογοητεύσεις, γιατί θα κατεβάσω την αφίσα μετά από τόσα χρόνια και δεν το θέλω ;)

Τρίτη, Σεπτεμβρίου 18, 2007

Θα μου εξηγήσετε;


Ξέρω, σας τρομάζω με αυτήν τη φωτογραφία και σας ζητώ ταπεινά συγγνώμη για το σοκ που θα υποστείτε :)
Έχω όμως το σκοπό μου:
Θα μου εξηγήσετε λοιπόν, γιατί εγώ δεν κατάλαβα, πώς ένα δημοκρατικό και θεσμικό (ούτε αυτό το κατάλαβα!Δηλαδή, τα άλλα δεν είναι δημοκρατικά, ούτε θεσμικά;;;;) κόμμα, όπως το ΠΑΣΟΚ, χρειάζεται το Σημίτη εγγυητή για τις -δημοκρατικές και διαφανείς κατά τα άλλα- διαδικασίες ανάδειξης νέου προέδρου;
Βγάζουν τον Μίστερ Photoshop από τη φορμόλη, για να εγγυηθεί τι ακριβώς;; Για να καταλάβω κι εγώ... Ότι δε θα πλακωθούν μεταξύ τους και δε θα βγουν μαχαίρια;
Μα, αν οι ίδιοι δεν μπορούν να εμπιστευθούν τα ίδια τους τα στελέχη, τις ίδιες τους τις σάρκες, για μία τόσο ξεκάθαρα καθορισμένη διαδικασία, τότε, πώς είχαν απαίτηση, να τους εμπιστευθεί ο ελληνικός λαός;
Βέβαια, στην αντίστοιχη περίπτωση, που η ΝΔ έχανε, φαντάζεστε το Δρακουμέλ ως εγγυητή;;
Ε ρε γέλια που θα ρίχναμε!!

Πέμπτη, Σεπτεμβρίου 06, 2007

Το δικό μας debate

Μήπως να ξεκινήσουμε ένα παιχνιδάκι;
Αν ήσασταν δημοσιογράφος στο debate, ποια ερώτηση θα κάνατε ξεχωριστά στον κάθε πολιτικό αρχηγό;

Φτου και κάνω την αρχή, μιλώντας τους στον ενικό - από ...άποψη ;)

@ Καραμανλής:
Γιατί δεν έκανες αυτά που υπόσχεσαι τώρα, στα τρισήμιση χρόνια που προηγήθηκαν; Τώρα δηλαδή τι ακριβώς θα αλλάξει και θα μπορέσεις να τα εφαρμόσεις;

@Παπανδρέου:
Γιατί, ενώ σα πενθούσα χήρα, τις μέρες της πυρκαγιάς, μιλούσες για πολιτικό πολιτισμό και εκμεταλλευόσουν ανήθικα τον ανθρώπινο πόνο και έκανες λόγο για εθνικό πένθος, σε ΟΛΕΣ τις μέχρι τώρα πολιτικές σου συγκεντρώσεις/ομιλίες, κύριο ρόλο παίζουν τα πλαστικά σημαιάκια με τον πράσινο ήλιο και τα κλαμπατσίμπαλα και τα άθλια συνθήματα;

@Παπαρήγα:
Πώς θα διαχειριζόσουν το θέμα της συμμετοχής της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σε περίπτωση που θα γινόσουν πρωθυπουργός στις 17 Σεπτέμβρη ή ποιες θα ήταν οι προτάσεις σου, εάν συμμετείχες σε κυβέρνηση συνεργασίας;

@Αλαβάνος:
Στις μεθεπόμενες εκλογές, θα είσαι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ;

@Καρατζαφέρης:
Πώς θα αντιμετωπίσεις τους παράνομους μετανάστες την "επόμενη μέρα";

@Παπαθεμελής:
Πώς θα επενέβαινες για το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, εάν συμμετείχες στην κυβέρνηση;


Χμ...
Το μπαλάκι θα το ρίξω... Στην Αργυρένια (αν και ξέρω, ότι δεν μπορεί αυτές τις μέρες-http://argyrenia.wordpress.com), στον καινούργιο μου φίλο τον ..Αμετανόητο (http://ametanohtodance.blogspot.com), στη Loth (http://humandot.blogspot.com), στο ΛεξΛούθορ (http://lexluthor06.blogspot.com), στη Θαλασσομπερδεμένη(http://seaconfused.blogspot.com/) και στην Έλσα(http://elsasle.blogspot.com/).

Οποιοσδήποτε άλλος θα ήθελε, να συμμετέχει, είναι καλοδεχούμενος φυσικά~

Κυριακή, Σεπτεμβρίου 02, 2007

Φάτε ένα μαλάκα!



Δείτε τι ωραίο συνάντησα γύρω στο Δεκαπενταύγουστο, στην Αίγινα.
Η φωτογραφία έχει τραβηχτεί στο δρομάκι, που περνά πίσω από την εκκλησία των Εισοδίων της Θεοτόκου, στο λιμάνι της Αίγινας.
Ο εν λόγω καραγκιόζης έχει παρκάρει το καγκουράμαξό του ΑΚΡΙΒΩΣ μπροστά στην είσοδο, που προορίζεται για άτομα με ειδικές ανάγκες, όπως κι ένας γκαβός θα μπορούσε να δει στην πινακίδα.
Ο τυπάκος φυσικά χέστηκε!
Είδε την πινακίδα, παρκάρισε κι έφυγε να πιει το καφεδάκι του, απαλλαγμένος από τύψεις κι έννοιες.
Να μου πεις, για να έχεις τύψεις, πρέπει να έχεις μυαλό και καρδιά, πράγμα που είναι ξεκάθαρο, ότι το ανθρωπάριο αυτό δε διαθέτει.
Φτου σου ρε καραγκιοζάκο!
Υπόσχομαι στο εξής, πως θα κάνω ρόμπα, έστω από δω, όποιον κακομοίρη πετύχω με αντίστοιχες συμπεριφορές.

Εύγε μαλάκα μου, εύγε!